locatie de hoeve gebouw


"Er komt weer uit wat erin zit"

Leespaleis en Rekentuin

Het leespaleis en de rekentuin bieden gerichte ondersteuning aan kinderen die moeite heeft met lezen, spellen of rekenen of een extra zetje in de rug nodig hebben.
Het leespaleis maakt leesbegeleiding bereikbaar voor ieder kind, met als doel uw kind beter te leren lezen en spellen. De middelen die gebruikt worden zijn gebaseerd op behandelmethodes die bewezen effectief zijn m.b.t. lezen, spellen en fonologische vaardigheden bij kinderen. Met de rekentuin bieden we particuliere ondersteuning gericht op de rekenvaardigheden. Zowel het leespaleis als de rekentuin bestaan uit een team van psychologen, orthopedagogen, kinderfysiotherapeuten, logopedisten en remedial teachers (onderwijsprofessionals die deskundig zijn in het opsporen en verbeteren van leerproblemen).
Lees- en rekenondersteuning kan zowel thuis als op school gegeven worden, kijk bij onze locaties om te zien waar we op dit moment een praktijkruimte hebben. Ook voor andere locaties kunt u contact met ons opnemen, we kijken dan wat de mogelijkheden zijn.
In het menu vindt u informatie over de lees en rekenondersteuning die we bieden, dyslexie en dyscalculie, onderzoeken en kosten.

Particuliere v.s. Vergoede zorg

Bij maar 3% van kinderen wordt EED (Enkelvoudige Ernstige Dyslexie) als diagnose gesteld. Het overgrote gedeelte, namelijk ongeveer 97% valt onder particuliere betaling. Met het leespaleis en de rekentuin willen we juist ondersteuning voor kinderen die niet in aanmerking komen voor vergoede behandeling mogelijk maken.
Expertisecentrum uniek is geaccrediteerd door het NRD om kinderen met Ernstig Enkelvoudige Dyslexie via vergoeding volgens de Ambulante Jeugd GGZ te behandelen. Kijk voor meer informatie bij onze zorgpraktijken

 

WijkteamBIG registerKwaliteitsregister Paramedicikoninklijk nederlands genootschap voor fysiotherapeutennederlands kwalteitsinstituur dyslexieAlle behandelaars van Expertisecentrum Uniek zijn geregistreerd
in het BIG-register of het Kwaliteitsregister Paramedici
of bij hun beroepsvereniging.